Kontakt

Flyvägen 123

66290 HARRSTRÖM

Bokning

Tel. 050 492 7373

Mail: isojoki@appelgarden.fi

www.appelgarden.fi

Hämtning och lämning av hund/katt

Alla dagar 8 - 18
Lunchstängt 11 - 13

Övrigt enligt överenskommelse

Artikel i Vasabladet

17.02.2020

De fyrbenta fyller hotellen den här veckan – "Sportlovet har varit fullbokat i ett halvt år"

Semesterresan är bokad. Då kommer du på att det behövs ett rum till – för ditt husdjur. Det gäller att vara ute i god tid för att få plats på djurpensionat i Österbotten.


– Svaret brukar vara "skönt att höra, nu kan semestern börja", säger Maj-Lis Isojoki.

Tillsammans med sin man driver hon Äppelgårdens djurpensionat i Harrström. De har åtta rum för hundar och två för katter. Djur från samma hem kan dela rum. Alla rum är upptagna under sportlovet.

– Sportlovet har varit fullbokat i ett halvt år, säger Isojoki.

ANNONS
Äppelgårdens djurpensionat har åtta rum för hundar och två för katter. Det här är en lämplig storlek att sköta för två personer.

Skollov betyder högsäsong på djurpensionaten. Vi kontaktade tio hund- och kattpensionat i Österbotten. Få av dem har plats för fler djur under sportlovsveckan, i alla fall inte hela veckan.


Storleken har betydelse. På pensionat med mer än tjugo rum finns ofta något ledigt. På mindre pensionat kan det vara fullt nästan året om.

Det gäller att vara ute i god tid. På Äppelgården är påsken och snart också midsommaren fullbokad. Maj-Lis Isojoki säger att 85 procent av hennes gäster är stamkunder och de bokar ofta in sig ett år på förhand.


Maj-Lis Isojoki tvivlade aldrig på att kunderna skulle komma till Harrström när hon öppnade pensionatet 2012 trots att den största kundkretsen finns i Vasa. 

Kunderna kommer från Jakobstad i norr till Kaskö i söder. Hon har till och med haft en hund från Joensuu som gäst. Harrström låg på vägen till människornas resmål.


Det finns få krav på den som öppnar ett djurpensionat. Varken tillstånd eller utbildning behövs. Maj-Lis Isojoki säger att det som behövs är passion för djur.

– Saker måste få ta sin tid. Mitt motto är att varje liten katt och hund ska få den mest personliga och kärleksfulla omvårdnad jag kan ge och att deras ägare ska ha full tillit och känna sig trygga att lämna sitt djur hos mig. Det här är inte bara ett jobb, säger hon.

Maj-Lis Isojoki har en stor inhägnad på gården är hundarna kan få springa fritt. Nu var det labradoodlen Goldies tur att vara ute.

Dagarna består inte bara av att gå ut med hundarna, även om tre promenader med varje hund var för sig hör till dagsrutinerna.


– Arbetet här går till största del ut på att städa, säger Isojoki.

Men på så sätt är djuren sällan ensamma. Det är ett evigt spring i gången mellan rummen, det ska städas och föras ut vatten. Djur som behöver extra uppmärksamhet tar Maj-Lis Isojoki med till kontoret.

– Om de ens är lite ängsliga får de sitta i min famn vid datorn. Jag brukar säga att de är i närvård, säger hon.

"Om de ens är lite ängsliga får de sitta i min famn vid datorn. Jag brukar säga att de är i närvård."

MAJ-LIS ISOJOKI

 

Fullbokade djurpensionat under skollov tyder på en efterfrågan. Kanske en orsak att expandera? Nej, inte alltid. Djurpensionaten i vår region är ofta lagom stora för att sysselsätta en person.

De hundpensionatägare vi talat med kan leva på sin verksamhet medan kattpensionat ofta är en bisyssla.

15.03.2021 13.39Bokningssituation 24.2.2021
17.02.2020Artikel i Vasabladet
09.03.2024Bokningssituation 27.3-2.4.
02.06.2022Bokningssituation
15.12.20202500 hundbesök!
05.10.2012Korsnäs Nytt har besökt Äppelgården
27.09.2012Kattavdelningen har öppnats
24.07.2012Äppelgårdens djurpensionat inspekterat och godkänt av länsveterinär.