Kontakt

Flyvägen 123

66290 HARRSTRÖM

Bokning

Tel. 050 492 7373

Mail: isojoki@appelgarden.fi

www.appelgarden.fi

Hämtning och lämning av hund/katt

Alla dagar 8 - 18
Lunchstängt 11 - 13

Övrigt enligt överenskommelse

Avtal o regler

När okända personer kommer in i pensionatet blir de ovilkorligen utskällda vilket är helt normalt. För att minimera oron och stressen som hunden normalt känner bör den, om vädret tillåter, stanna kvar i bilen under tiden vi gör alla papper klara. Det är mycket viktigt att hundens första upplevelse av pensionatet präglas av lugn och ro och helt avsaknad av stress och oro.

När allt detta är klart och ni inte har fler frågor, tar jag med mig din hund på en trevlig promenad i skogen medan ni kör härifrån. På så vis blir det hunden som lämnar dig istället för tvärtom. Efter promenaden får hunden gå omkring och bekanta sig i lokalen, dofterna och den egna boxen.

Miljöombyte kan vara stressande för hundar/katter. På djurpensionatet sover hundarna/   katterna sällan under dagarna. Ibland sover de bara "med ett öga" under nätterna. När de sedan kommer hem kan vissa hundar/ katter sova två dygn i sträck.

De allra flesta hundar/katter vänjer sig snabbt vid pensionatet och dess rutiner. En del hundar/katter tycker inte om att vara bortlämnade och blir deppiga. Det kan yttra sig på så sätt att de äter dåligt, får diarréer eller klänger och hoppar mot dörrar och utgångar. Hundarna uppskattar ändå alltid rastgårdarna, skogspromenaderna och alla spännande lukter.

txt_word.png Avtal.docx (54 kB)

raquo.pngTa med

  • Om du önskar kan du ta med hundens/kattens egna korg/filt.
  • Du behöver inte ha med dig matskål eller leksaker.
  • Vi har sköna filtar som tvättas regelbundet och alltid är nytvättade till varje ny hund/katt
  • Din hund ska ha ett halsband som inte trillar av. Hon/han har halsbandet på sig under hela vistelsen och då är det bra om det inte skaver eller kan fastna någonstans.
  • Mat ingår i priset, men du får gärna ta med eget foder om din hund/katt är känslig. Det kan vara nervöst att byta både miljö och foder. Om du tar med eget foder så kom ihåg att skriva hundens/kattens namn på påsen/burken.
  • Eventuell medicinering ger jag kostnadsfritt, ta med tillräckligt mycket medicin och skriv dosering och hundens/kattens namn på burken.

raquo.pngHälsokrav

Hunden bör vara

  • regelbundet vaccinerad
  • fri från smittsamma sjukdomar eller parasiter
  • gärna ha ID-märkning med tatuering eller chip
  • försäkring rekommenderas